atferds-konferansen 2019

Hvordan dramatisk kunne forbedre prestasjoner og bli ekspert på et område som er viktig for deg!

Kom og bli inspirert av verdens ledende ekspert på prestasjonsutvikling, og forskeren bak begrepet «10.000 timers regelen»: Prof. Anders Ericsson, forfatter av boken «Peak, Secrets from the new science of expertise».

Hans tilnærming til læring og ytelse er fundamentalt annerledes enn hvordan vi tradisjonelt har tenkt om å lære noe nytt. Og det er ikke medfødt talent som er avgjørende!

Du trenger ikke å bli verdensmester. Det handler om å bli så god som du vil bli og ekspert på ditt felt enten du er baker, lærer, snekker, leder, selger eller annet. Men du må vite HVORDAN du trener for å bli god!

Opplev en unik sammensetning og kunst på høyt nivå, vitenskapelige prinsipper og kraftige læringsstrategier om hvordan det er mulig å drive systematisk prestasjons-utvikling på individ, team og organisasjonsnivå.

Få uvurderlige råd om målsetting, tilbakemeldinger, hvordan identifisere mønstre, utholdenhet og egenmotivasjon.

 

6. mai @ Hotel Bristol
Kristian IVs gate 7, 0164 Oslo

Kl 09:00 - 16:00

 
 

Er vi prisgitt vårt talent?

I de fleste yrker, innen idrett, musikk og naturvitenskap finnes det mennesker som viser ekstraordinære evner. Vi kalle dem gjerne spesielt begavet eller talentfulle. Men Mozart var ikke født med absolutt gehør og brødrene Ingebrigtsen kan ikke bare satse på talent. Det handler i stedet om mye, og ikke minst riktig trening. Dette viser Anders Ericsson i sin banebrytende forskning.

Fra tidlig 1990-tallet har han gjort mer enn noen annen psykolog i moderne tid for å fremme forståelsen av hva som skal til for at du kan få markant forbedring innen hvilket som helst område der du ønsker å bli skikkelig god! Hans arbeid blir ansett som den mest kraftfulle tilnærming for å forbedre ytelse og prestasjon som hittil er funnet.

Ericssons forskning fokuserer på den virkelige verden, og han forklarer i detalj, med eksempler, hvordan hver og en av oss kan bruke prinsippene på jobb, i privatlivet eller på idrettsbanen. Hans banebrytende arbeid gir oss «en blåkopi» for å mestre det viktigste og mest utviklende arbeidet som finnes; å bli litt bedre hver dag!

Hvem bør delta?

Alle ledere i privat og offentlig sektor som er opptatt av å utvikle medarbeidere til å bli eksperter innen sitt område.

Hvorfor delta?

Ericssons forskning og råd kan brukes for å lære og forbedre viktige områder hurtigere og lettere. Hvor langt er egentlig opp til oss selv.

På konferansen vil du ta del i den nyeste forskningen innen ferdighetsbygging og utvikling av topp prestasjoner:

  • Den faktiske rollen som «naturlig talent» spiller i suksess.

  • Den mest effektive måten du kan praktisere en ferdighet eller aktivitet slik at du faktisk blir bedre.

  • Hvordan forbli motivert til å fortsette den tiden det tar for å utvikle en reell ferdighet eller evne.

  • Sannheten bak 10.000 timers reglen.

  • Forskjellen mellom tradisjonell prestasjonsutvikling og A. Ericssons «Deliberate Practice».


Program for dagen

09:00 Velkommen med André Haaland og Jon Ivar Johansen
09:10 Introduksjon til atferds økonomi med Jon Ivar
09:20 Praktisk ekspertise - musikkopplevelse med Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen
09:35 Intervju - André, Kjetil og Arve
09:50 Hvordan blir vi eksperter? - Anders Ericsson
10:40 KAFFEPAUSE
11:00 Den som er med på leken… - om å sette seg mål og ta konsekvensen av dette
- Aleksander Wefald
11:20 Intervju - André og Aleksander
11:30 LUNSJ
12:30 Mentale representasjoner - erfaringer og ekspertise - Anders Ericsson
13:15 Veien til godt lederskap gjennom erfaring og læring - Hilde Midthjell
13:45 Intervju - André og Hilde
14:00 KAFFEPAUSE
14:15 Bevisst trening og hvordan designe det? - Anders Ericsson
15:00 Fra erfaring til kunnskap - om utviklingen av politiets avhørsmetoder
- Asbjørn Rachlew
15:30 Diskusjon – Hvordan trener vi effektivt? - Alle
15:50 Oppsummering og avslutning - Jon Ivar og André
16:00 Takk for i dag!


 

Pris og påmelding

 

Hvem møter du:

Du møter professor Anders Ericsson sammen med en rekke norske eksperter innen ulike områder.

 
Anders Ericsson Photo.JPG

Dr. Anders Ericsson

Anders Ericsson, PhD er Conradi Eminent Scholar og Professor i psykologi ved Florida State University, Som verdens fremste autoritets på ekspertise, har han i 30 år studert ekstraordinære prestasjoner på områder som musikk, sjakk, medisin og sport – og hvordan topp utøvere oppnår overlegen ytelse gjennom anskaffelse av komplekse kognitive mekanismer og fysiologiske tilpasninger gjennom utvidet bevisst, målrettet praksis («Deliberate Practice»). Gjennom hans arbeid ser vi klart hva som skiller de som yter til gjennomsnittet, og de som er i verdensklasse.

Ericsson fikk sin PhD i Sverige, og er Fellow of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences, the American Psychological Association, the Association for Psychological Science og medlem av The Royal Swedish Academy of Engineering Sciences.

Hans forskning er bredt omtalt i Scientific American, Time, Fortune, Wall Street Journal og New York Time, og er en inspirasjon og guide til læring verden over.

Anders Ericsson: Du kan også bli en ekspert på ditt felt - du trenger bare å endre måtene du praktiserer.

 

 
at_041004_c.jpg

Arve Tellefsen

En av verdens fremste fiolinister og Norges første professor i fiolin ved Norges Musikkhøgskole, begynte å spille fiolin som 6 åring. Han studerte ved musikkonservatoriet i København og debuterte i 1959 i Universitets aula i Oslo.

Tellefsen er en internasjonal solist på høyeste nivå som konsertmester og kammermusiker, og har i løpet av en mangeårig karriere turnert i hele verden og spilt med flere av verdens fremste orkestre og dirigenter. Han har utgitt flere plater og mottatt mange priser, blant annet fem Spellemannspriser.

Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden.

I 1989 startet han sin egen Oslo Kammermusikk Festival, den første i sitt slag i Norge. Den er en enorm suksess og tiltrekker seg internasjonale toppartister fra hele verden.

 

 
Kjetil portrett.png

Kjetil Bjerkestrand

En av Norges ledende komponister, musiker og plateprodusent.

Han har laget musikk til 12 kinofilmer og mange TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen. I over 10 år hadde han et tett samarbeid med Ivo Caprino, og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har komponert flere konsertverker, bl.a. bestillingsverket Memento Mori, som ble urframført under Olavsfestdagene i Trondheim 2012.

Bjerkestrand har arrangert musikk for artister så forskjellige som a-ha, Satyricon, Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Dance With A Stranger, Sissel Kyrkjebø, Autolaser, Jon Lord, Oslofilharmonien, Trondheimsolistene, Mormon Tabernacle Choir bl.a.

Sammen med saksofonist Tore Brunborg har han gitt ut to album med julemusikk og salmer og han har produsert album for bl.a. Anne Grete Preus, Lynni Treekrem, Morten Harket, og Herborg Kråkevik.

 

 
Hilde%252Butenfor%252Bkonseptbutikken.jpg

Hilde Midthjell // Owner & CEO HiMi Invest og HiMi Eiendom

Veien til godt lederskap gjennom erfaring og læring

Hilde Midthjell er Norges første kvinnelige milliardær som har bygget seg opp med to tomme hender. Hun regnes som en av Norges mest suksessrike kvinnelige gründere, forretningskvinner og ledere. Hun vant i 2004 prisen Business Woman of the Year, og var i 2005 finalist til Entrepreneur of the Year.

Midt i medisinstudiene startet hun sitt første selskap Dermanor, som senere ble til konsernet Dermagruppen med kr. 400 mill i omsetning. Deretter kjøpte hun den tradisjonsrike industribedriften Dale of Norway, som hadde gått med underskudd i 9 år. Som eneeier og CEO ledet hun selskapet gjennom en omfattende snuoperasjon til betydelig omsetningsvekst og overskudd. Hun eier også bl.a. investeringsselskapet HiMi Invest og Eiendomsselskapet HiMi Eiendom.

 

 
Bilde 1.jpg

Asbjørn Rachlew // Politioverbetjent ved HR-avdelingen // Oslo politidistrikt

Fra erfaring til kunnskap - om utviklingen av politiets avhørsmetoder

Asbjørn Rachlew er politioverbetjent ved HR-avdelingen i Oslo politidistrikt og gjesteforsker ved Norsk senter for menneskerettigheter, UiO. Asbjørn ble uteksaminert fra Politiskolen i 1992. Han har en mastergrad i rettspsykologi (MSc) fra Universitetet i Liverpool (1999) og i 2009 forsvarte han sin doktorgrad, Justisfeil ved politiets etterforskning, ved det Juridiske fakultetet, UiO.

Asbjørn har mange års erfaring som etterforsker i Oslo politidistrikt, primært ved Voldsavsnittet hvor han blant annet ledet utviklingen av K.R.E.A.T.I.V. – Norges første opplæringsprogram i avhørsteknikk. Han foreleser jevnlig i inn- og utland om politiets etterforskningsmetoder generelt, justisfeil, beslutningstaking og avhørsteknikk spesielt.

Asbjørn har publisert tekster som over flere år har vært pensum på Politihøgskolen. Han har sittet i en rekke arbeidsgrupper, oppnevnt av regjeringen, justisdepartementet og riksadvokaten og anvendes som sakkyndig av domstolene. I 2017 ble Asbjørn tildelt Politiforums ærespris for sitt langvarige arbeid med å utvikle etterforskningsfaget. I dag sitter han i styringsgruppen i den FN-initierte prosessen med å utvikle globale retningslinjer for politiavhør – retningslinjer Asbjørn har fått ansvaret for å koordinere skrivingen av.

 

 
Alexander Wefald.jpg

Alexander Wefald // Head of Shops i Telia Norge

Den som er med på leken.....
- om å sette seg mål og ta konsekvensen av dette

Som 15-åring bestemte han seg for å bli blant verdens beste kajakkpadlere. Gjennom år med trening og terping på detaljer, klarte han og hans lagkamerater å bli Norges beste særforbund under de Olympiske Leker i Athen – og verdens beste kajakknasjon på herresiden. Dette var et resultat av et ekstremt fokus på verdiskapende aktiviteter, et unikt lagarbeid og sterke enkeltprestasjoner satt i system. 

Etter endt karriere som landlagsutøver i padling, tok han med seg erfaringene fra toppidretten inn i ulike lederroller innen kjededrift og markedsføring, og Alexander er i dag Kjededirektør for Telia Norges butikker. Utover dette har Alexander en bredspektret bakgrunn med utdannelse innen Medievitenskap ved UiO, Økonomi og Administrasjon, samt en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI.

 

 
Peter André Haaland

Peter André Haaland

Peter André Haaland - Dagens konferansier

Peter André Haaland er en erfaren leder og coach med et sterkt engasjement for mestring og læring. Han har lang erfaring som landslagstrener og jobber etter gullstandard prinsippet; #treningtrumfertalent#. André har mer enn 20 års ledererfaring og militær utdannelse med stabs – og masterstudier fra Luftkrigsskolen, i tillegg til trenerstudiet fra Norges Idrettshøgskole og personaladministrasjon fra Høgskolen på Lillehammer.

Som ung offiser tok André fatt på en lang karriere i ulike roller, der nye utfordringer hele veien ga muligheter til utvikling og læring. Han har flere tjenestegjøringer internasjonalt og vært sentral i flere av de store omstillingene av Forsvaret. Som konsulent har han allerede etablert seg som en nysgjerrig og innsiktsfull ledercoach med forankring i atferdsøkonomien. Han har lang erfaring med å skape mestring gjennom læring og læringsmentalitet og holder foredrag om tematikken trening og talent.

 

 
Jon Ivar Johansen

Jon Ivar Johansen

Jon Ivar Johansen - Innleder og avrunder konferansen

Jon Ivar er anerkjent kapasitet i Norden innen kunde - og serviceorientering, prestasjonsutvikling og atferdsøkonomi. Han er en av Norges ledende atferdsanalytikere. Jon Ivar har skrevet til sammen 14 fagbøker innen kundelojalitet, prestasjonsutvikling og atferdsøkonomi.

De mest kjente er «Kunden som partner» (1993), «Kultur for Gull» (2003), «noXuse» (2006), «Less Is More» (2010), og nå sist bestselgeren «Mestringskoden» (Hegnar Media 2015). Han er flere ganger kåret til en av Norges beste foredragsholdere på disse områdene.

Jon Ivar er utdannet fra Hærens Krigsskole og Bedriftsøkonomisk Institutt. Han var i flere år leder i ulike virksomheter og avsluttet leder karrieren som utviklingsdirektør i SAS. Senere har vært gründer, og har startet og solgt 3 IT selskaper. Han er nå i gang med sitt fjerde; NUDGEit.

Han har i 15 år vært i ledelsen av Nero alpinklubb, klubben til Aksel Lund Svindal, som trener og sportslig leder. Alpint er hans lidenskap.

 

 
mestringskoden-boken.jpg

MESTRINGSKODEN skrevet av Jon Ivar Johansen

Fikk du ikke med deg boka «Mestringskoden» ved forrige konferanse, eller har du lyst til å gi et eksemplar til noen som skal forbedre sine prestasjoner? Da kan du få den gratis på konferansen.

 
 

Ønsker du å være partner eller utstiller på vår konferanse?

Kontakt: event@hegnar.no


Våre samarbeidspartnere: