fremtidens bilbransje 2019

Powered by Autolease


MOTOR i samarbeid med ACG inviterer til Fremtidens Bilbransje for 3. år på rad.

Sikre deg en plass på konferansen torsdag 5. september på MEET Ullevål for å få et konkurransefortrinn i et marked i rivende utvikling. Hør hva eksperter fra politiske miljøer, produsenter, nye mobilitetsaktører, bransjeorganisasjoner med flere har å si om hva som skal til for å henge med i den raske utviklingen.

Endrede rammebetingelser fra myndigheter lokalt, nasjonalt og internasjonalt, elektrifisering av drivlinjer, nye tredjepartsaktører og andre uromomenter vil endre måten du driver forretning på. Kampen om pengestrømmen i verdikjeden vil endres og skjerpes, kontroll over informasjon og data blir viktigere og bilprodusentene vil ta en stadig større kontroll over kundene og verdikjeden. Derfor må aktørene spisse sine posisjoner i markedet og ta grep for å beholde eierskapet over kundene.

Mer effektiv drift gjennom samarbeid og sammenslåinger blir avgjørende hvis man skal overleve i den nye digitale arenaen. Virtuelle opplevelser vil redusere behovet for fysiske anlegg, men samtidig øke kravet til digitale løsninger. Derfor må man komme både eksisterende og nye konkurrenter og aktører i forkjøpet. Noen av svarene, men også mange viktige spørsmål vil bli presentert hos oss.

Klikk her for å se stemningfilm fra Fremtidens Bilbransje 2018.

Konferansen gjennomføres i samarbeid med ACG (Automotive Consulting Group) og Autolease.

Program oppdateres fortløpende!

 

5. september 2019 @ MEET Ullevål
Ullevål Stadion, Sognsveien 77C
Kl 12:00 - 17:30


Program:

11.45: Registrering og minglelunsj - tid til å besøke våre utstillere
12.30: Velkommen med Andreas Scheel, MOTOR
12.35: Nils Henrik Wærstad
12:45: Allan Ellingsen, Statsekretær i Samferdselsdepartementet
13.10: Erik Andresen, Bilimportørenes Landsforening
13.35: Jonathan Goodman, Polestar
14.00: Pauseservering og nettverksbygging
14.20: Lotta Jacobsen Buckle, Bisnode Norge
14.45: Torhild Barlaup, MECA
15.10: Kristian Kolind, Vy
15.35: Roar Sollie, ACG
15.45: Pauseservering og nettverksbygging
16.05: Nils Henrik Wærstad
16.15: Gunnar Inderberg, Posten
16.40: Jan Grønbech, Google Norge
17.05: Ulf Tore Hekneby / Elin Sinervo, Harald A. Møller
17.30: Takk for i dag med Andreas Scheel, MOTOR


 
Foto: Håkon Sæbø

Foto: Håkon Sæbø

Andreas Scheel // Konferansier // Redaksjonssjef Motor 

Andreas Scheel har en bachelor i Economics fra University of Utah, og har jobbet innen finansiering, salg og journalistikk. De siste 21 årene har han jobbet i Finansavisen, siden 2004 som redaksjonssjef for Motor.


 
Statssekretær i Samferdselsdepartementet Allan Ellingsen (FrP)  Foto: Olav Heggø

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Allan Ellingsen (FrP)
Foto: Olav Heggø

Allan Ellingsen // Statssekretær i Samferdselsdepartementet (FrP)

Allan Ellingsen har vært statssekretær i Samferdselsdepartementet siden 22. januar 2019. Han har tidligere sittet i kommunestyret i Vågan komme, vært varaordfører i Bodø kommune og fylkespolitiker i Nordland fylkeskommune. Han har også vært fylkesleder i Nordland FrP.


 
Ulf Tore Hekneby

Ulf Tore Hekneby

Elin Sinervo

Elin Sinervo

Ulf Tore Hekneby // Adm. Direktør i Harald A. Møller AS
Elin Sinervo // Direktør for Audi, Harald A. Møller AS

Er fremtiden elektrisk?

  • Lite tilbakeblikk på markedet historisk

  • Mekanismer for elektrifisering

  • Volkswagen Gruppens ambisjoner og planer i tiden fremover

  • Engasjementet rundt elektriske biler med Audi e-tron som eksempel og kundelojalitet

  • Hva skal til med bare nullutslippbiler i 2025

  • Hva med varebiler?

  • Tydelige på hvor vi mener vi er i 2025

Ulf Tore Hekneby er adm. direktør i Harald A. Møller AS. Hekneby har de siste fem årene vært direktør for Volkswagen hos importøren og har tidligere hatt flere lederstillinger i Møller Mobility Group, både i importør- og forhandlerleddet.

Elin Sinervo er direktør for Audi. Hun har tidligere vært direktør for Servicemarked i Harald A. Møller. I 2011-2015 ledet hun Volkswagens produktmarketingavdeling, således hatt hovedansvaret for posisjonering av Volkswagens produktportefølje i Norge.


 
Torhild Barlaup

Torhild Barlaup

Torhild Barlaup // Administrerende direktør i MECA

Kundedrevet og lønnsom omstilling

Torhild Barlaup skal ta for seg hvordan aktørene i en konservativ bilbransje må finne løsninger for å møte kundenes forventninger. Kundetrender som digitalisering og tilgjengelighet 24/7 stiller krav til bransjen som vi sliter med å innfri. Vi er ikke kjent for å være proaktive i forhold til nye forbrukertrender, og det er ikke mange år siden det kom løsninger for online booking av verkstedtime. Overraskende mange aktører tilbyr enda ikke denne muligheten til sine kunder.

Samtidig er marginsituasjonen i bransjen under kontinuerlig press, og elektrifiseringen av bilparken bidrar til utfordringene ytterligere. Behovet for effektivisering tvinger seg frem. Hvordan kan disse faktorene kombineres? Et case som illustrerer at det er mulig å gjøre kundereisen til en betydelig mer positiv opplevelse, samtidig som kosnader kuttes hos tilbyderne, presenteres.

Torhild Barlaup er siviløkonom fra Bergen, og har hele sitt yrkesaktive liv jobbet i ulike roller i bilbransjen etter at hun forlot TØI som forsker på transportøkonomi på 90-tallet. Hun har blant annet vært Logistikksjef i Mercedes-Benz, Innkjøpssjef i Bertel O. Steen Deler og Logistikk og Adm dir i verkstedkjeden Snap Drive før hun tok over som Adm dir i MECA Norway for 7 år siden.


 
Jonathan Goodman

Jonathan Goodman

Jonathan Goodman // COO i Polestar

Changing the retail model in an increasingly digital age

In an era where the industry is seeing an increasing shift towards electrification on a global level, almost all car brands are rolling out EV additions to their ranges. Polestar will address this trend and also redefine the way people buy and live with cars in the modern age. Reflecting consumer trends of wanting increased digitalisation of the sales process and a customer-focused retail experience are key points that will be discussed.

Jonathan Goodman er Chief Operations Officer i Polestar, og har siden 2017 vært ansvarlig for den operative lanseringen av det nye elektrifiserte performance bilmerket. Goodman jobber tett med Polestars lansering i det norske markedet, der Polestar 1 og Polestar 2 er de første bilene til å innta norske veier. Polestars første showroom i verden er lagt til Øvre Slottsgate og verdens elbilhovedstad, Oslo. Goodman har bakgrunn som global kommunikasjonsdirektør i Volvo Cars og kom til Volvo etter 28 år i ulike stillinger i PSA Peugeot Citroën-systemet.


 
Gunnar Inderberg

Gunnar Inderberg

Gunnar Inderberg // Avdelingsdirektør - Verdikjedeutvikling i Posten

Klimavennlige og kostnadseffektive transportløsninger i logistikksektoren

Posten opererer i et marked der brevvolumene faller dramatisk, samtidig som pakkemarkedet er i vekst. Det skaper utfordringer der man på den ene siden må tilpasse og omstille virksomheten betydelig samtidig som eHandelsmarkedet er i vekst og stiller krav til nye løsninger. Gunnar vil dele erfaringer fra Postens reise med implementering av Norges største elektriske varebilflåte, samt dele tanker om framtidens mobilitetsløsninger innen varetransport og logistikk.

Gunnar Inderberg har lang erfaring fra logistikksektoren med ansvar for store operasjonelle omstillinger i Posten. Gunnar har også hatt ansvar for utvikling av Postens kjøretøystrategi som berører alt fra implementering av el.varebiler, til utvikling av nisjekjøretøy som Paxster til utvikling av verdens første autonome brev og pakkerobot. Gunnar holder foredrag om ulike tema i logistikksektoren i både inn og utland.


 
Erik Andresen

Erik Andresen

Erik Andresen // Direktør i Bilimportørenes Landsforening (BIL)

Teknologi, mobilitet og bærekraftige bilavgifter

Erik Andresen har vært direktør i Bilimportørenes Landsforening (BIL) siden 2008. Erik har tidligere 22 år i MøllerGruppen, bl a. 7 år som administrerende direktør i Harald A. Møller AS og 5 år som direktør for Volkswagen.


 
Lotta Jacobsen Buckle Foto: Jan-Erik Eriksen

Lotta Jacobsen Buckle
Foto: Jan-Erik Eriksen

Lotta Jacobsen Buckle // Senior Sales Specialist hos Bisnode Norge

Lotta Jacobsen Buckle er spesialist på markedsdata i data og analyseselskapet Bisnode. Bisnode har flere ulike datakilder som sammensatt gjør det mulig å få et helhetlig og unikt bilde av et individ eller en gruppe mennesker. Ved i tillegg å bruke egne analysevariabler vil Bisnode kunne finne de mest attraktive kundegruppene tilpasset produktet eller tjenesten du ønsker å selge.

Lotta vil fortelle oss om trender og demografiske kjennetegn på elbil kjøperen og hva slags data og verktøy som er tilgjengelig for å segmentere og gjennomføre en vellykket markedskampanje.


 
Jan Grønbech

Jan Grønbech

Jan Grønbech // Country director Google Norway

Noen tanker om fremtidens mobilitet og bruk av data

Jan Grønbech har jobbet med internett som reklamekanal siden 1995.  De siste 14 årene har han ledet Google i Norge og er den lengst sittende landssjefen i Googlesystemet globalt.  Jan holder foredrag ukentlig over hele landet og snakker mye om viktigheten av digital ledelse.  Han har blandt annet en bachelor i økonomi fra Ohio State University fra 1993.  


 
Kristian Kolind, Vy

Kristian Kolind, Vy

Kristian Kolind // Direktør for nye mobilitetstjenester i Vy

Fri flyt bildeling – nå i Oslo

Din Bybil er et samarbeid mellom Vy og danske GreenMobility. Sammen lanserte vi i januar 2019 et konsept som gjør det mulig å plukke opp en bil på gaten i Oslo uten forhåndsreservering, kjøre bilen og sette den fra deg et hvilket som helst annet sted i byen, og bare betale for de minuttene du bruker. Vi tror at Din Bybil er en av flere løsninger som trengs for å gjøre det mulig å leve uten egen bil foran eget hus, men fortsatt ha fleksibiliteten til å komme seg rundt når man vil.

Vi vil fortelle litt om konseptet, om samarbeidet, om mottakelsen, og om effektene på bærekraft.


Kristian Kolind er direktør for nye mobilitetstjenester i Vy. Kristian var før dette sjef for konsernstrategi i Vy, og har 10 års bakgrunn som strategikonsulent hos McKinsey og Qvartz, samt fra energibransjen i det danske selskapet Ørsted. Kristian har en Master i innovasjon og forretningsutvikling fra Copenhagen Business School.


 
Roar Sollie

Roar Sollie

Roar Sollie // Partner og daglig leder i ACG (Automotive Consulting Group)

Bilforhandleren’s syn på fremtiden

Roar vil presentere de overordnede funnene i ACGs årlige markedsundersøkelse blant norske merkeforhandlere.

Roar Sollie kommer sist fra jobben som administrerende direktør i Bertel O. Steen Detalj AS, men har også lang erfaring fra ulike jobber i bilbransjen og har vært både importør og forhandler. Roar har spesiell kompetanse og erfaring innen mål- og resultatledelse, snuoperasjoner og prestasjons-/virksomhetsforbedring både i norsk og internasjonalt miljø.


 
800px-Nils_Waerstad_2015.jpg

Nils Henrik Wærstad

- moromann med bilinteresse

Du har kanskje sett han på TV - programleder, produsent, fotograf og humorist som er mest kjent som Nils i duoen «Nils & Ronny».

 

Ønsker du å være partner eller utstiller på konferansen Fremtidens Bilbransje?

Kontakt: event@hegnar.no
Tlf: 40 20 14 14 (Thomas) eller 911 95 337 (Bente)


Arrangør og samarbeidspartner::

 
FA-Motor-logo-sort.png
 

Hovedsponsor

 
 
 

Partnere og utstillere:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se stemningsfilm fra konferansen tidligere år

 

300 deltakere samlet på Holmen Fjordhotel 2017.

For 2. år på rad samlet vi 300 deltakere - i 2018 på Latter.